×

Istakoz Faydaları ve özelliği

Istakoz Faydaları

Istakoz Faydaları ve özelliği

Istakoz faydası ve özelliği ıstakozun karides gibi beyaz eti vardır canlı olarak satışı yapılır teraziye canlı bırakılıp tartılır ve bu şekilde satılır denizin dibinde yürür yüzmez balık kabuklu midye ve istiridye solucan tüketirler 2 tane gözü ile deniz yürür ıstakozun en çok korktuğu ahtapot dur av olabilir yani 2 tane kıskaçlı eli ile avlanır sert kabuklu olan ıstakoz dur uzun ömürlü olan 100 ile 130 yıl yaşayabilir her kes tüketimini yapmaz her balık dükkanın da göremez siniz oturmuş müşterisi turist olan balık tezgahlarında bulunur ıstakozun kanı mavidir ve haşlandıktan sonra rengi turuncu olur canlı olmayan ıstakoz zehirleyebilir her zaman canlı tüketilmelidir

Istakoz Faydaları ve özelliği

Istakoz Faydaları

İnsan vücuduna kuvvet verir

Hafızayı kuvvetlendirir

Beyin ve ruh sağlığını iyi gelir

Kemiklerin erimesine engel olur

Hücreleri yeniler

Bağışıklık sistemini çalıştırır hasta olmaya izin vermez

Alzheimer hastalığından korur

Kanser olmayı engelliyor

tiroit bezinin düzenli çalışmasına yardım eder

Istakoz Faydaları ve özelliği

Istakoz Faydası

Etinde demir vitamini barındırır

Tokluk hissi verir

Kilo vermek isteyenlerin favorisi olur

Dokuları yeniler

Kalp sağlığına iyi gelir

Kan hücrelerini yeniler

İnsan vücudu kan ile döner ve kansızlığa iyi gelir

Damar tıkanıklarını açar kan dolaşımını dengeler

Prostat kanserine iyi gelir

Sinirleri yatıştırır

İntihapları kurutur ve damarları açar

Göz damarlarını açar ve besler

Cilt i besler ve korur

Istakoz

Istakoz da bulunan magnezyum kalsiyum potasyum ve selenyum vitamin ve mineral etinde barındırır her şeyin fazlası zararlı olabilir o yüzden düzenli bir tüketim faydası olan bir ürünün düzensiz tüketilmesi insan vücuduna zararlı olabilir vitamini bol olan ıstakozun lokantalar ve balıkçılar da tabi ki lüks olan restoranlarda bulunur etinde bulunan vitaminler B12,B6,B3,B2,A

1978 yılında Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde doğdum, 27 yaşında balık işine başladım ve hamsi balığı temizleyerek, frigoya balık taşıyarak başladım ve gün geçtikçe balıkçı olma yolunda ilerledim, balık temizledim, tezgahta işledim ve pişirdim ve daha sonra garsonluk yaptım, balık pazarına gidip balık aldım. 2007'den 2025'e kadar uzun bir serüvenim oldu, 2007'den 2025'e kadar 28-30 balık tezgahından geçtim, bu zamana kadar 2 yıl kasaplık yaptım ve yaz gelince balıkçı dükkanının önünde enginar soyup sattım, şimdi bildiğim bilgileri balık ve enginar sitelerimizde sizlerle paylaşıyorum Fisherselim Saygılar.