Mavi yengeç genellikle Ege ve Akdeniz’in kıyı bölgelerinde bulunur. Mavi rengiyle bilinen bu kabuklular, vahşi mavi yengeçler tir Kökeni öncelikle Amerika kıtasına dayanır, ancak Türkiye’de lagünlerin (dalyan) olduğu bölgelerde de bolca görülürler. Lezzetlidirler ve balık pazarlarında canlı olarak satılırlar. Karada yanlamasına yürürler. Denizde arka kürek benzeri bacaklarını kullanarak yüzerler. İki adet kıskaçlı pençeleri vardır ve yakaladıklarını kolay kolay bırakmazlar; çok saldırgandırlar. Boyutlarının 18 ila 26 cm arasında olduğu bilinmektedir. Denizde küçük balıklar, solucanlar ve midyelerle beslenirler. Deniz avcılarıdırlar ve deniz ekosistemini düzenlerler. Suda haşlanarak, ızgara yapılarak veya fırında pişirilerek tüketilirler. Mavi yengeç turistik bölgelerde sıkça tüketilir.

Mavi Yengeç Faydaları
- Kasların gelişmesine ve kuvvetli olması sağlar
- Diyet yapanlar için ideal besin kaynağı
- Kalp krizine engel olur
- Vücuttaki kötü kolesterolü temizler
- Bağışıklık sistemini çalıştırır hasta olmayı engeller
- Sağlıklı kemik ve eklemler için tüketilmelidir
- Hafızayı güçlendirir
- Sinir sistemine yararlıdır
- Kan basıncını denge de tutar
- Damar tıkanıklarını önler

Mavi Yengeç Faydası
- Hafızayı Güçlendir
- Yaşlanmayı geciktirir
- Kilo kontrolüne yardımcı olur
- İnsan vücuduna güç verir
- Saç dökülmesine engel olur
- Kemiklerin Erimesine Engel Olur
- Odaklanmayı artırır
- Hücreleri yeniler ve onarır
- Düzenli tüketenler enerji dolu olurlar
- Yaşlanmayı Geciktirir
Mavi Yengeç
Mavi yengecin etin de kalsiyum demir magnezyum demir çinko fosfor bulunur göğüs bölgesindeki etleri ve kollarında bulunan etleri tüketilir et obur bir deniz kabuklusu olan mavi yengeç ler
Mavi Yengeç besin değeri (pişmiş olarak 100 gramda)
kolesterol 59 mg
yağ 1.1 g
Doymuş yağ 0.2 g
Omega-3 yağ asidi 03-04 g
karbonhidrat 0 g yoktur
Protein 18 g

Bu videomuz da canlı olan mavi yengeçler karşımızda iyi seyirler