Balıklar Hakkında

İlgili Yazılarımız

Sardalya Balığı Faydaları Ve Özelliği

Sardalya balığı küçük ama sevilen balıklardan olmuştur balık tezgahların da her daim karşımıza çıkan Sardalya balığı dır besin değerinin yüksek oluşu ve etinde omega 3 olmasından dolayı yağlı balıktır ızgara fırın tava olarak tüketilebilir konserve ve Ancuez olarak üretildiği ve marketler de satılan sardalya balığıdır genelde canakkale den gelir Atlantik okyanusun dan Akdeniz ve Karadeniz de Marmara da bol olduğu bilinmektedir 15 cm başlayıp 30cm kadar uzayan Sardalya balığı sırt olan bölgesi mavi ile yeşil veya gri karnı gümüş beyaz dır ince ve uzun yapısı ile hamsi balığına benzer pulları çok kolay dökülür küçük ve yuvarlak pulları olan Sardalya balığı sürüler halin de deniz de hareket ederler bu yaptıkları kendilerini yırtıcı balıklar dan korumak içindir deniz de 50 ile 120 metre derinlikte bulunurlar tabi ki mevsimine göre daha derin sulara göç yolculuğu yapabilirler balık yumurtaları ve küçük kabuklu canlılar ve planktonlar ile beslenirler solungaçları ile deniz suyunu süzerler Yumurtlama zamanı nisan ile eylül ayların da bırakırlar dişi olan Sardalya balıkları açık olan denizlere binlerce yumurta bırakmaktadır yumurtalar Plaktonlarla beslenerek büyürler orkinos balıklarını avlamak için oltalara takılan Sardalya balığı dır.gıda olarak değerli d vitamini ve omega 3 vitamini protein ve kalsiyum bakımından zengindir adını Akdeniz deki sardunya adasından aldığı bilinmekdedir yaz geldiği zaman balık tezgahların da olur ve daha çok yağlandığı söylenir

Sardalya Balığı Faydaları

Sardalya Balığı Faydaları

  • Kalp Krizi Riskini Azaltır.
  • Kötü Kolesterolü Seviyesini Düşürür.
  • Damar Tıkanıklığını Önler.
  • Beyin Hücrelerini Besler Ve Canlı Tutar.
  • Çocuklarda Zekayı Artırır Okulda Başarılı Olurlar.
  • Depresyona Karşı Etkilidir.
  • Kemik Erimesine Engel Olur.
  • Vücuda Enerji Verir.
  • Kanser Hücrelerinin Büyümesine Engel Olur.
  • Erken Yaşlanmaya Karşı Vücudu Korur.
Sardalya Balığı Faydaları Ve Özelliği
Denizlerin kuru fasulyesi olan lezzet

Sardalya Balığı Faydası

  • Prostat Kanseri Riskini Azaltır.
  • Bağışıklık Sistemini Çalıştırır.
  • Yorgunluğu Giderir Zinde Yapar.
  • Görme Kalitesini Artırır.
  • Cilt i Besler Ve Korur.
  • Hücreleri Yeniler.
  • Kan Şekerini Denge De Tutar.
  • iltihabı Azaltır.
  • Soğuk Algınlığına Karşı Etkilidir Düzenli Tüketilirse.
  • Kanı Temizler.
Sardalya Balığı Faydaları
Beyaz etiyle sevilir

Sardalya Balığı

Denizler den bol gelirse her balıkçı dükkanın da uygun olur fiyatının ucuz olması bol satılmasına sebep olan sardalya balığıdır az yağda tava ve fırın ve ızgara yapılır tuzlama konserve yapılır ve tüketimi yapılan sardalya balığı dır

Sardalya Balığı Faydaları
Sardalya Balığı Faydaları
Denizlerin kuru fasulyesi olan lezzet
fisherselim
fisherselimhttps://www.fisherselim.com.tr
1978 yılında Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde doğdum, 27 yaşında balık işine başladım ve hamsi balığı temizleyerek, frigoya balık taşıyarak başladım ve gün geçtikçe balıkçı olma yolunda ilerledim, balık temizledim, tezgahta işledim ve pişirdim ve daha sonra garsonluk yaptım, balık pazarına gidip balık aldım. 2007'den 2025'e kadar uzun bir serüvenim oldu, 2007'den 2025'e kadar 28-30 balık tezgahından geçtim, bu zamana kadar 2 yıl kasaplık yaptım ve yaz gelince balıkçı dükkanının önünde enginar soyup sattım, şimdi bildiğim bilgileri balık ve enginar sitelerimizde sizlerle paylaşıyorum Fisherselim Saygılar.

Popular Articles