×

Türk Somonu Faydaları Ve Özelliği

Türk somonu faydaları

Türk Somonu Faydaları Ve Özelliği

Eski adıyla karadeniz somonu şimdiler deki adı Türk somonu ile balık tezgahlarını süsleyen bol etli bir balık olan Türk somonu 1 kilo dan 4 kiloya kadar olmaktadır ızgara fırın ve tava olarak tüketilen lezzetler arasına girmiştir fiyatının uygun olması ile her kesin aldığı Türk somonları oldu dilim ve fileto bütün olarak temizlenip satılmaktadır bundan 10 yıl önce renk i beyazdı balıkların yedikleri balığın renk inin turuncu ya dön derdi denizlerimiz de yetiştirip 10 ile 12 kiloluk koliler ile satışa gönderilen lezzetler arasında olan Türk Somonu olmuştur bazen karnında portakal rengin de yumurtası ile karşımıza çıkan Türk somonları oldu

Türk Somonu faydaları

  • Kalp Krizine Engel Olur
  • Bağışıklık Sistemini Çalıştırır
  • Kansere Karşı Kalkan
  • Çocukların Kemiklerini Güçlendirir
  • Beyni Besler
  • Kötü Kolestrolü Yener
  • Kemikleri Güçlü Yapar
  • Zekayı Artırır
  • Diyabet Hastalığından Korur
  • Omega 3 Vitamini Etinde barındırır

Türk Somonu Faydası

  • Çocukların Beyinin Gelişmesine Yardımcı Olur
  • Alzheimer Hastası Olmayı Engeller
  • Diyet Yapanların Tüketmesi Gerekir
  • Kemikleri Sertleştir
  • Vücuda Enerji Verir
  • Kan Basıncını Ayarlar
  • Gözlerin Vitamini Etin De Barındırır
  • Depresyona Karşı Koruma Özelliği
  • Düzenli Tüketildiğinde Felç Olmaya Engel Olur
  • Kanı Temizler Vücuttaki Kan Akışını Düzenler
Türk Somonu

500 Gram olarak alabalık olur büyüyünce ismi Türk somonu olur artık balık dükkanların da karşınıza çıkabilen balıklar dan ve Türk somonu var mı diyenler her daim olmaktadır Güveçte tereyağın da balık diyenlerin favorisi olan Türk somonu karadeniz somunu ismiyle eski adıyla bilinmektedir

Benek li etinin yumuşak olması ile her daim aranan Türk somon balıkları olmuştur

Buzun Üstüne İşledim Ve Gülerken Türk Somonları Karşınızda İyi Seyirler

Bu Videomuz Da Karadeniz Somunu Şimdiki Adı Türk Somonu Olan Balığımızın Temizlenirken Karnından Yumurta Çıkmıştır

1978 yılında Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde doğdum, 27 yaşında balık işine başladım ve hamsi balığı temizleyerek, frigoya balık taşıyarak başladım ve gün geçtikçe balıkçı olma yolunda ilerledim, balık temizledim, tezgahta işledim ve pişirdim ve daha sonra garsonluk yaptım, balık pazarına gidip balık aldım. 2007'den 2025'e kadar uzun bir serüvenim oldu, 2007'den 2025'e kadar 28-30 balık tezgahından geçtim, bu zamana kadar 2 yıl kasaplık yaptım ve yaz gelince balıkçı dükkanının önünde enginar soyup sattım, şimdi bildiğim bilgileri balık ve enginar sitelerimizde sizlerle paylaşıyorum Fisherselim Saygılar.

Yorum gönder